Η φυτοπροστασία

.. ξεκινά με τη σωστή διάγνωση

     .. και η σωστή διάγνωση ξεκινά με το σωστό δείγμα         

                            

  Φέρτε μας σε μια σακουλίτσα ένα φρεσκοκομμένο τμήμα του φυτού, με τα συμπτώματα της ασθένειας, ή με τον οργανισμό που πιστεύετε πως προκαλεί το πρόβλημα.

  

Η φθηνότερη φυτοπροστασία

.. ξεκινά με την γνώση  και την σωστή εφαρμογή της τεχνικής της     καλλιέργειας που αποτρέπει η περιορίζει την εμφάνιση, των εχθρών, των παρασιτικών και μη παρασιτικών ασθενειών, καθώς και των ζιζανίων.

.. αν χρειαστεί να επέμβουμε, θα πρέπει να δούμε αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάποιο από τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα που είδη έχουμε στην αποθήκη μας.

   

Με συμπληρωμένη τη διπλανή φόρμα, με κάθε νέο φυτοπροστατευτικό προϊόν ή λίπασμα, ή μέσο ατομικής προστασίας που μπήκε στην αποθήκη σας, μπορούμε να γνωρίζουμε αν υπάρχει κάποιο που να θεραπεύει την πάθηση που εντοπίσαμε στο δείγμα.

  

Για την αξιολόγηση της φυτοπροστασίας ως φθηνότερης ή ακριβότερης, εκτός από την τιμή των φυτοπροστατευτικων, πρέπει να αξιολογείται η επίδραση της, στην υγεία του καταναλωτή, του καλλιεργητή, στην βιοποικιλότητα, την ρύπανση του περιβάλλοντος (έδαφος-νερό-αέρας) και οπωσδήποτε ως προς την  αποτελεσματικότητα στην προστασία των φυτών από την συγκεκριμένη πάθηση.